Sollicitatiebrief schrijven
Sollicitatiebrief schrijven voorbeeld

Het opstellen van een sollicitatiebrief is geen eenvoudige klus. Denk er goed over na, schrijf en herschrijf en laat nalezen. Bij het schrijven van een sollicitatiebrief is het belangrijk eerlijk te zijn en de dingen te schrijven zoals ze zijn.

Je zou kunnen aan de hand van een voorbeeld van een sollicitatiebrief inspiratie opdoen. Wij helpen je graag door enkele tips te geven over wat in je brief moet staan en door je zelfs duidelijke voorbeelden van sollicitatiebrieven aan te bieden. Lees aandachtig de voorbeelden en de bijhorende tips voor het opstellen van jouw sollicitatiebrief, maar zorg ervoor dat je brief persoonlijk blijft. Het is een persoonlijke brief, die enkel bij jou levensloop en bij jouw toekomstdromen past.

Sollicitatiebrief opstellen = tijdrovend

Een sollicitatiebrief opstellen kost tijd. Je moet er immers voor zorgen dat alle gegevens correct zijn en chronologisch worden weergegeven. Noteer enkel informatie die relevant is voor jezelf en voor je toekomstige werkgever. Wanneer je een chronologische weergave schets van je levensloop, met zowel school-, werk- als andere ervaringen maak je het een leesbaar en verstaanbaar geheel voor de lezer. Een sollicitatiebrief bestaat uit een motivatiebrief en een curriculum vitae die zo duidelijk moeten zijn zodat na het lezen ervan geen extra informatie gegeven moet worden.

Wanneer je sollicitatiebrief duidelijk en overtuigend is zal je misschien uitgekozen worden voor een verder gesprek. Het gesprek is een momentopname waarin je allerlei vragen gesteld zullen worden en je over jezelf zal moeten vertellen. Enkele tips hierbij:

Zorg dat de inhoud van je antwoorden overeenstemt met wat er in je sollicitatiebrief stond want indien dit niet zo is zal dit een rare indruk geven.
Zorg dat je niet zonder voorbereiding op je gesprek komt opdagen.
Zoek wat informatie op over het bedrijf,
denk na over je eigen sterke en zwakke punten en over hoe je je toekomst ziet.

Concrete sollicitatiebrief voorbeelden

Wij hopen dat deze tips je al goed hebben verder geholpen, maar met de nodige concrete voorbeelden kom je misschien nog een stap verder.

Wij bieden jou graag nog een hulpmiddel aan. Namelijk concrete voorbeelden van sollicitatiebrieven.